Elektronikus számlázás megvalósítása az INEA/CEF/ICT/A2018/1761040 azonosító számú,
European Hospitals adopting the eInvoicing Directive (EDIHOSP)

 
Intézményünk részt vesz az Európai Bizottság által támogatott EDIHOSP (2017-EU-IA-0078) megnevezésű projektben, mely lehetővé teszi az európai szabványnak megfelelő, határon átnyúló elektronikus számlák fogadását és feldolgozását, az európai e-számlázási irányelvnek (2014/55/EU) megfelelően. A projekt az EDICOM koordinálásával, magyar illetve portugál kórházak részvételével valósul meg.
 
 

 

 

 

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein

arculat KEOP2

 

A projekt főbb adatai:

Kedvezményezett neve: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Projekt címe: Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein

Támogatás összege: 208 851 500 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Befejezési dátum: 2018.02.01.

Azonosító szám: KEHOP-5.2.11-16-2016-00057

Napelemes rendszerrel bővül a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című konstrukció keretében pályázatot nyújtott be. A KEHOP-5.2.11-16-2016-00057 azonosító számmal regisztrált, a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein” c. pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 208 851 500,- Ft összegű támogatásra érdemesnek minősítette.

A Széchenyi 2020 előirányzatából a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a pályázatban foglaltak megvalósítására egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesül. Az előirányzat a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetésből valósul meg. A pályázat támogatási intenzitása 100%.

A projekt tárgya a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet üzemeltetésében levő épületein napelemes rendszerek kialakítása. Az épületek üzemeltetési költségei a Kórház éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a villamos energiafogyasztás teszi ki. Ezek alapján javasolt a villamos energiafelhasználás egy részének napelemes rendszerrel történő ellátása. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épületek fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásainak csökkentésére.

A projekt keretein belül hat épület energetikai korszerűsítési valósul meg, a Bajcsy- Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet központi telephelye, a XVII. kerületi Szakrendelő, a XVII. kerületi Tüdőgondozó, Ernyőszűrő és Onkológiai Gondozó, V. Belgyógyászat, a Monori Szakrendelő és a X. kerületi Szakrendelő.

A pályázat megvalósítását követően a projektben érintett épület betegei és dolgozói – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben gyógyulhatnak, dolgozhatnak. A fejlesztés után jelentősen csökkenhet az épületek energiafelhasználása, amely hozzájárul az intézmények fenntartási költségeinek optimalizálásához.

 

 

 

Energia megtakarítást célzó fejlesztés a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben a Radiológiai géppark modernizálásával

arculat KEOP2

 

A projekt főbb adatai:

Kedvezményezett neve: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Projekt címe: Energia megtakarítást célzó fejlesztés a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben a Radiológiai géppark modernizálásával

Támogatás összege: 1.067.345.406 Ft vissza nem térítendő támogatás

Támogatás mértéke: 100%

Befejezési dátum: 2015.12.31.

Azonosító szám: KEOP-5.6.0./E/15-2015-0043

 

Új röntgengép parkkal bővült a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1.067.345.406 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében.

A KEOP-5.6.0/E/15-2015-0043 „Energia megtakarítást célzó fejlesztés a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben a Radiológiai géppark modernizálásával” című projekt 100%-os mértékű európai uniós támogatásból valósult meg.

Célunk az volt, hogy a meglévő, elavult, nagy energiafogyasztású röntgen berendezéseink közel felét fejlett technológiájú, alacsonyabb energia felhasználású berendezésekre cseréljük.

Kórházunkban és rendelőintézeteinkben összesen 29 db különböző felhasználású röntgen berendezés volt található, három helyszínen, a kórház központi telephelyén, továbbá a X. és a XVII.kerületi szakrendelőkben. A röntgen berendezések kora 9-23 év közötti volt. A készülékek analóg technológiával dolgozó, nagy energiafogyasztású, nagy sugárdózist kibocsájtó technológiával működtek.

A gépek közül 13 darabot cseréltünk le. 8 db a központi telephelyen ( X. Maglódi út 89 -91.) , 2 db a X. kerületi szakrendelőben, gondozóban (X. Kőbányai út 45.) és 1-1 db a XVII. kerületi szakrendelőben és gondozóban ( XVII. Ferihegyi út 95. , XVII. Egészségház út 40.). A beszerzések során digitális röntgen berendezésekkel (felvételi röntgen, kórtermi mobil röntgen, sebészeti átvilágító/röntgen, mammográf) bővült kórházunk és rendelőink eszközállománya.

A berendezések 2014-ben 77 ezer esetben 146 ezer beavatkozásban működtek, és mintegy 8181 műtét elvégzésében segítettek (általános sebészet, mellkas, érsebészet, urológia, nőgyógyászat, nőgyógyászati kisműtő, császár, gége, gége/gyerek, szemészet).

Az új eszközökre a kórház területén bruttó 640.806.186 Ft-ot költöttünk, a X. kerületi szakrendelőben bruttó 191.946.022 Ft-ot, míg a XVII. kerületi szakrendelőben 229.729.538 Ft-ot.

Az új gépek használatával megszűnik a film- és vegyszer felhasználás, amelynek következtében csökken az áram- és vízfogyasztása a Kórháznak. Ez a csökkenés havonta körülbelül 1,1 millió Ft megtakarítást jelent az intézménynek.
Fontos megemlíteni, hogy például a felvételi röntgen  készüléknél nem kell a röntgenszakorvos közvetlen jelenléte, távleletezéssel is feldolgozhatóak a felvételek
A digitalizálásnak köszönhetően, pedig a két rendelőben készült felvételek is bekerülhetnek a központi szerverre, ami megkönnyíti a leletek tárolását, visszakeresését