Az ellátás térítési kötelezettség alá esik:

  • Az egyezményes államok polgárai átmeneti magyarországi tartózkodásuk során csak a „heveny megbetegedés és sürgős szükség” esetén nyújtandó ellátást vehetik igénybe ingyenesen, további ellátások térítéskötelesek.(a sürgős ellátások körét a 1997. évi CLIV. Törvény 3.§ -a szabályozza)
  • Az Európai Unió állampolgárai – amennyiben EU kártyával rendelkeznek csak az orvosilag szükséges ellátás igénybevételére jogosultak ingyenesen.
  • Érvényes egészségbiztosítással nem rendelkező magyar és külföldi állampolgár ellátása térítésköteles (kivétel az 1-2. pontban feltüntetett esetek).
  • Kiemelt szintű ellátások igénybe vétele térítésköteles. Térítés köteles ellátás igénybevételének módja a következő: A Központi Betegfelvételi irodán a bejelentkezés, adatrögzítést követően az Intézetünk Térítési díjszabályzatának megfelelően költségkalkulációs adatlap kerül kiadásra.
  • Ambuláns ellátás megkezdése előtt a kezelőorvos a költségkalkulációs adatlapon rögzíti a várható beavatkozások listáját. A kitöltött adatlap alapján a Betegfelvételi iroda kiszámolja az ellátás költségét, melyet a beteg helyben megtérít. Felhívjuk a Tisztelt Betegeink figyelmét arra, hogy a szolgáltatás megkezdése előtt az ellátás ellenértékét meg kell fizetni.
  • Fekvőbeteg ellátás igénybevétele esetén a betegelőleg megfizetésére köteles az ellátás igénybevétele (kivétel sürgősség) előtt. A teljes ellátás térítési díjának kiegyenlítésére távozásakor kerül sor a Controlling osztály költségkalkulációja alapján.