Osztályunk szerves részét képezik a X. és XVII. kerületi szakrendelő röntgen részlegei is.

 X. Kerület ( Budapest; Maglódi út 89.-91. 1106, "S" épület ) Tel: 06-1-433-1338

XVII. Kerület ( Budapest; Ferihegyi út 95.  1173 )      Tel: 06-1-254-0542

 Rendelési idő:

X. kerületi Kerkovits Gyula szakrendelő röntgen részlege hétfőtől csütörtökig 8-19, pénteken 8-13 óráig fogadja a beutalóval rendelkező pácienseket.

A XVII. kerületi Szakrendelő  röntgen részlege hétfőtől csütörtökig 8-13; 14-18, pénteken 8-12 óráig fogadja a beutalóval rendelkező pácienseket.

A magyar törvények értelmében valamennyi radiológiai vizsgálat ( Röntgen, Ultrahang, Mammográfia - emlőszűrés ) beutaló köteles!

A Kórház valamennyi részlegéről érkező fekvőbetegek és az ambulanciákról beutalt járóbetegek radiológiai vizsgálatát végezzük. Ügyelet fenntartásával akut ellátást a nap 24 órájában biztosítunk.

Szervesen Osztályunkhoz tartoznak a X. és XVII. kerületi szakrendelők röntgenrészlegei is. Az itt készült hagyományos röntgenfelvételek kiértékelése távleletezéssel történik.

Eszközeink 2015 óta teljesen digitalizáltak, teljes körű diagnosztikát tesznek lehetővé. PACS-rendszeren keresztül összeköttetésben vagyunk a klinikai osztályokkal, amely lehetővé teszi a közös munkát, a képanyagok és a klinikai információk megosztását.

Leletező helyiségek:

Jelenleg  AGFA PACS-rendszert használunk, mely a klinikai osztályokkal is össze van kapcsolva, segítve ezzel is a klinikusok munkáját (képi dokumentáció akár webes felületen történő megtekintése)

Felvételező helyiség:                                                              

A felvételező helyiségben kétdetektoros, digitális röntgenberendezéssel készülnek többek között a műtéti kivizsgálás részét képező, vagy egyes kardiológiai, illetve infekciós kórképekben szükséges mellkasfelvételek, akut hasi kórképekben indikált natív hasi röntgenfelvételek, a fájdalomszindrómákban szükséges gerincfelvételek.                                               Diagnosztikai asszisztenseink odafigyelő gondossággal segítik a betegeket a felvételek elkészítése során. A földszinten kialakított röntgenfelvételi helyiségben egy hasonló adottságokkal rendelkező röntgengép került telepítésre.

 Mammográfiás vizsgáló:                                              

Szűrés és komplex emlődiagnosztika történik ebben a helységben, szakképzett mammográfus kollégákkal. Röntgen- és kiegészítő ultrahangvizsgálaton túl szükség esetén mintavétel is végezhető.

Általános hasi és nyaki régió áttekintésére, célzott lágyrészelváltozások karakterizálására, artériás és vénás keringés vizsgálatára van lehetőség. Az ellátás párhuzamosan, több helyiségben, modern gépeken zajlik. A különböző típusú vizsgálatok meghatározott elsőbbséget élveznek sürgősség, illetve alapbetegség alapján.

Kérjük, amennyiben hasi ultrahangvizsgálatra érkezik, éhgyomorral jöjjön, legalább 6 órával a vizsgálat előtt már ne egyen semmit (TILOS: kávé, tea, rágógumi, ízesített ásványvíz stb.). Fontos gyógyszereit tiszta vízzel beveheti. A vizsgálat előtt legalább egy órával bőségesen fogyasszon tiszta vizet, telt (nem túlfeszített!) húgyhólyaggal érkezzen, ezzel segítve egy teljes értékű vizsgálat sikerét.

 A magyar törvények értelmében valamennyi radiológiai ( Röntgen, Ultrahang, Mammográfia -  emlőszűrés ) vizsgálat beutaló köteles!

Előjegyzési lehetőség:

Telefonos előjegyzés az Intézeti Call Center 06-1-432-9606  - 7:30-19:30 óra között illetve személyesen munkaidőben a kórházi és a szakrendelői betegfelvételi pultoknál  történik.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Ri.  CT / MRI és DEXA „K” épület.

Járóbeteg vizsgálat kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges. 

Előjegyzés: munkanapokon  9:00-17:00 óra között a + 36 1 324 4061 telefonszámon kérhető

Nyitvatartási idők:

CT: hétfőtől péntekig 7:00 – 19:00

MR: hétfőtől szombatig 7:00 – 22:00

Dexa: kedd, csütörtök, péntek 14:00 – 20:00

 

Személyes előjegyzés rendelési időben a „K” épületi diagnosztikai centrumban történik.

 

Beutaló: Vizsgálatkéréshez nyomtatott, aláírt és lepecsételt kérőlap szükséges. 

Ügyelet: Munkanapokon 19-07 óráig, szombat, vasárnap és ünnepnap 0-24 óráig.