A betegfelvételre a központi betegfelvételi irodában kerül sor mind az ambuláns rendelésre érkezők, mind a fekvőbeteg osztályokra érkezők esetében. Betegfelvételi iroda két helyen található az intézmény területén, melyek a következő nyitvatartási időben várják ügyfeleiket: H épület földszint (bejárat a Sörgyár utca felől és a kórház udvarából), mely a nap 24 órájában tart szolgálatot, továbbá a kórház Lavotta utcai főbejáratánál hétköznaponként 06:30–15:30 között várja a felvételre jelentkezőket.

 

 

A felvételhez szükséges:

A kórházi beutaló (kontroll esetén előző ambuláns lap), személyi igazolvány, érvényes társadalombiztosítási azonosító kártya (tajkártya) és a lakcímkártya. A sürgősségi esetek kivételével, érvényes tajkártya és személyi igazolvány hiányában az egészségügyi ellátás kizárólag térítési díj ellenében vehető igénybe. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Térítésidíj-szabályzata szerint, aki a betegfelvételnél nem tudja bemutatni az érvényes tajkártyát, 2500 Ft ügykezelési költség megfizetésére köteles. A hatályos jogszabályok alapján fekvőbeteg osztályra előjegyzett betegek tervezett felvétele beutalóhoz kötött. Beutaló hiányában kizárólag sürgősségi esetben lehetséges a felvétel. A betegfelvétel során tájékoztatják, hogy hol találja meg a megfelelő osztály ápolóját, aki segít az elhelyezkedésben. Javasoljuk, hogy felvételre éhgyomorra érkezzen az esetleges vizsgálatok miatt. Fekvőbeteg osztályra történő felvételkor etikettel ellátott dossziét kap munkatársunktól. Kérjük, hozza magával korábbi leleteit, zárójelentéseit, valamint az otthon szedett gyógyszerei listáját, feljegyzést az esetleges gyógyszer-túlérzékenységről. Amennyiben névre szóló „egyedi import” gyógyszerkülönlegességet szed, szíveskedjen ezt is magával hozni, mert ennek beszerzése időbe telik, mivel gyógyszertárunk ilyen készletekkel nem rendelkezik. Az Ön által behozott gyógyszerekért felelősséget nem tudunk vállalni, de a gyógyszereket, készítményeket szakszerűen tároljuk. Célszerű a legszükségesebb dolgokat is – hálóruhát, köntöst, papucsot, evőeszközt, poharat, tisztálkodószereket bepakolni. Használhat saját rádiót és tévékészüléket, amennyiben betegtársai nyugalmát nem zavarja. Mivel a személyes ruházat kórtermi elhelyezésének lehetősége korlátozott, kérjük ruházatát hazaküldeni.

 

Kérjük, ne hozzon magával:

Ékszert és egyéb értéktárgyakat, valamint nagyobb pénzösszeget. Amennyiben ezt nem tudja megoldani, elismervény ellenében az osztályon szolgálatot teljesítő ápoló részére átadható, aki azt a szabályoknak megfelelően a letéti pénztárba helyezi el (nyitvatartás: 7:30–13:00).

 

A letéti pénztári elhelyezés a következőképpen történik:

A házi pénztáros a beteg azonosító adataival (név, személyi igazolvány száma, születési hely, idő) bevételi pénztárbizonylatot állít ki számítógépen az átvett összegről és értékekről. A kórházi szakdolgozó közreműködésével történő elhelyezés esetén letétmegőrzési füzetet vezetünk. Az átadott értékek kiadása a letéti pénztárból az eredeti jegyzék, illetve a bevételi pénztárbizonylat figyelembevételével történik, a letéti pénztár hivatalos nyitvatartási ideje alatt.

 

KÖZPONTI BETEGFELVÉTELI IRODA

A központi betegfelvételi iroda részét képezik a betegfelvételi egységek, az iroda és a call center.

 

Telephelyek:

 

Főporta (Lavotta utcai bejárat)
Tevékenység: járó-, fekvőbeteg-felvétel, információ, előjegyzési időpontok adása és lemondása
Nyitvatartási idő: munkanapokon                                        06:30–10:30
Telefonszám: 06-1-432-7659; 06-1-432-7593

 

Főporta – információs pult, recepció (Lavotta utcai bejárat)
Tevékenység: járó-, fekvőbeteg-felvétel, információ, előjegyzési időpontok adása és lemondása
Nyitvatartási idő: munkanapokon                                              06:30–14:30
Telefonszám:

06-1-432-7545

 

Betegfelvételi iroda (Lavotta utcai bejárat)
Tevékenység: a betegfelvételi iroda működésének koordinálása, adminisztráció, újszülöttek tajszámának fogadása, ügyintézés, előjegyzési időpontok lemondása
Nyitvatartási Idő: munkanapokon                                      06:30–14:30
Telefonszám: 06-1-432-7779;  06-1-432-7778

 

H épület (Sörgyár utcai bejárat)
Tevékenység: járó- és fekvőbeteg-felvétel, információ, előjegyzési időpontok adása és lemondása, számlázás
Nyitvatartási idő: munkanapokon                  06:30–19:00
Telefonszám: 06-1-432-9672; 06-1-432-9673

 

SBO H épület (Sörgyár utcai bejárat)
Tevékenység: sürgősségi járó-, fekvőbeteg-felvétel, információ, hétvégén és éjszaka számlázás
Nyitvatartási idő: mindennap folyamatosan      00:00–24:00
Telefonszám: 06-1-432-9675

 

X. kerületi Szakrendelő
Tevékenység: járóbeteg-felvétel, információ, előjegyzési időpontok adása és lemondása, számlázás
Nyitvatartási idő: munkanapokon                  07:00–19:30
Telefonszám: 06-1-433-1333

 

XVII. kerületi Szakrendelő
Tevékenység: járóbeteg-felvétel, információ, előjegyzési időpontok adása és lemondása, számlázás
Nyitvatartási idő:  munkanapokon                  07:00–19:30
Telefonszám: 06-1-254-0555

 

Call center
Tevékenység: előjegyzési időpont adása és lemondása, telefonos információadás
Nyitvatartási idő: munkanapokon                  07:30–19:30
Telefonszám: 06-1-432-9606

 

Hasznos információk:

·         A betegfelvétel során bemutatni szükséges a fényképes személyazonosító okmányokat (személyi igazolvány, vezetői engedély, magyarországi útlevél), tajkártyátlakcímkártyát, valamint beutalóköteles rendelés igénybevétele esetén a beutalót vagy az igénybe venni kívánt rendelés utolsó ambuláns lapját. A felvétel gyorsítása érdekében, kérjük, a felvételi pulthoz érkezése előtt készítse elő a fenti dokumentumokat!

·         Ügyeleti beutalóval, valamint sürgős esetben, kérjük, a H épületben lévő Sürgősségi Betegellátó Osztályon jelentkezzenek.

·         Kórházunkban született újszülöttek tajszámát bediktálhatja a 06-1-432-7779 telefonszámon H–P 10:30–14:30 óráig, vagy elküldheti a betegfelvetel@bajcsy.hu e-mail-címre.

·         Előjegyzéssel kapcsolatos észrevételeit várjuk a callcenter@bajcsy.hu e-mail-címre.

·         Érvényes magyarországi biztosítási jogviszonnyal, illetve fényképes okmányokkal nem rendelkező betegek ellátása térítésköteles, kivéve a Térítésidíj-szabályzatban megjelölt eseteket.