GYÁSZ

 

 

A Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet szakmai közössége mély fájdalommal tudatja, hogy Dr. Nagy Tivadar, aki hosszú éveken át volt urológiai osztályunk meghatározó alakja, életének 59. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

 

Dr. Nagy Tivadar több mint három évtizedes pályafutása során nem kereste a reflektorfényt; munkáját hibátlanul végezte. Személyisége a szerénység és az alázat jegyében formálódott, sosem várt elismerést, csendes jelenlétével azonban nélkülözhetetlenné vált mind szakmai környezetében, mind emberi kapcsolataiban. Betegeivel szembeni türelme, alapossága és empátiája példaértékű volt, melyet a hozzátartozók is nagyra értékeltek.

 

Dr. Nagy Tivadar a fiatalabb generációk számára is odaadó mentor volt, saját idejét és tapasztalatát önzetlenül feláldozva segítette őket. A középgeneráció hiányát ő tudta pótolni, akitől a fiatalok sokat tanulhattak, nem csak szakmailag, hanem emberileg is.

 

Életének 59 évében sokat adott közösségünknek, és bár nem volt híve a nagy szavaknak vagy a sorsfordító eredményeknek, tevékenységével és személyiségével mély és tartós nyomot hagyott mindannyiunk szívében. Akkor vesszük észre, hogy mennyire hiányzik, amikor már nincs velünk.

 

Dr. Nagy Tivadar távozása pótolhatatlan űrt hagyott maga után, melynek mélységét csak most, távozása után kezdjük igazán felfogni.

 

Emlékét kegyelettel őrizzük!

 

 

 

Dr. Óváry Csaba PhD. MSc,                                                Dr. Böszörményi-Nagy Géza PhD.

           főigazgató                                                                                osztályvezető főorvos

 

Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet