A 21 Nő az Egészségügyért alapítvány mentorprogramjának résztvevői harmadik alkalommal vehettek rész a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház Intézeti Gyógyszertárában 2024. július 9-én megrendezett, a kórházi-klinikai gyógyszerészi hivatás mindennapos feladatait és kihívásait bemutató interaktív nyílt napon.

Az idei mentorévfolyammal is ellátogathattunk a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, ahol vendégszeretet, jókedv és a gyógyszerészi hivatás őszinte imádata fogadott minket. Dr. Révai Róbert főigazgató-helyettes, orvosigazgató köszöntése után mentorunk és a kórház egykori főgyógyszerésze, dr. Higyisán Ilona beszélt nekünk a kórházi gyógyszerészet feladatairól és pályájáról. Arról, hogy a Bajcsyban hogyan is néznek ki ezek a feladatok, már dr. Csontos Diána, a jelenlegi főgyógyszerész beszélt. Az előadások után a gyakorlatban is megnézhettük, hogyan dolgoznak a gyógyszerész kollégák a Borostyán Gyógyszertárban - a Borókára keresztelt - gyógyszerkiadó robot segítségével. A magisztrális laborban közösen készíthettünk reuma elleni kenőcsöt és a betegre szabott automatizált gyógyszerosztást is megismerhettük. Egy fiktív betegnek még keverékinfúziót is készítettünk ételfestékkel színezett „zöld gyógyszer"-ből.

 A gyógyszerészet és az egészségügy iránt érdeklődő fiataloknak ez a kórház a tökéletes hely arra, hogy lássák a gyógyszerészeket támogató legújabb technológiákat és hogy megismerjék a kórházi gyógyszerészet sokszínű szépségét. Köszönjük a programot az összes közreműködő kollégának!
Az Intézeti Gyógyszertár munkájának bemutatásában részt vevő további kollégák: dr. Árok Renáta, dr. Diczkó Gabriella, dr. Csoór-Tóth Anita, Kurucsó Nikolett, dr. Steiger Kristóf.

 

Képek az eseményről: